Vuurwerk verboden bij eerste training van het seizoen

Vuurwerk verboden bij eerste training van het seizoen

DSC_1413aKomende zaterdag wordt alweer de eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Anders dan voorgaande jaren is het afsteken van vuurwerk tijdens deze training niet toegestaan. Reden van het vuurwerkverbod is het incident van afgelopen seizoen waarbij een steward van Cambuur door illegaal vuurwerk gewond is geraakt.

Cambuur Culture betreurt het besluit van de directie van Cambuur om een algeheel vuurwerkverbod op te leggen. Wij zijn het ermee eens dat illegaal (knal)vuurwerk niet bij het voetbal thuishoort. Dit is naar onze mening echter anders voor siervuurwerk zoals fakkels en rookpotten. Wij vinden het zeer teleurstellend dat de BVO een incident veroorzaakt door een persoon aangrijpt om het vuurwerk op trainingen geheel aan banden te leggen.

Een paar seizoenen geleden is Cambuur Culture begonnen met het organiseren van grote sfeeracties rondom belangrijke trainingen. Dit is een traditie geworden waar uiteindelijk duizenden mensen op afkwamen. Met het vuurwerkverbod zet de directie van Cambuur dit stukje voetbalcultuur bij het afval.

Wat wij daarnaast betreuren is dat de BVO op geen enkele manier contact met Cambuur Culture heeft gezocht om het vuurwerk bij trainingen te bespreken. Dit terwijl wij al jarenlang bij trainingen de sfeeracties regelen. Ook wij moesten het vuurwerkverbod vernemen via een bericht op Cambuur.nl. Wat betreft de communicatie vanuit de club is dit dus wat ons betreft dan ook een dikke onvoldoende.

Komende woensdag staat een gesprek ingepland tussen Cambuur Culture en de directie van onze club. Wij zullen in dit gesprek in ieder geval onze onvrede met betrekking tot deze gang van zaken kenbaar maken.

Vanuit ons in ieder geval dit seizoen geen oproep om massaal de eerste training te bezoeken. Als het zo moet dan blijven wij in ieder geval liever thuis..

 

13512213_1173444196040455_4092463106928530738_n