ACTIE: Wij eisen nacompetitie!

ACTIE: Wij eisen nacompetitie!

Naar aanleiding van de zeer teleurstellende resultaten na de winterstop hebben we besloten om vanochtend bij de training een actie te houden om de spelersgroep van Cambuur wakker te schudden. Met deze selectie moet een plek in de nacompetitie makkelijk haalbaar zijn. We hebben de afgelopen zeven wedstrijden echter al niet meer gewonnen, als we op deze manier doorgaan is de kans groot dat we de nacompetitie mislopen. Dit mag niet gebeuren. Wij eisen dan ook nacompetitie!

Ondanks dat de laatste training voor de wedstrijd tegen Volendam op een donderdag werd afgewerkt, werd er toch massaal gehoor gegeven aan onze oproep om de training bij te wonen. Ruim 50 supporters waren vanochtend aanwezig om de selectie te laten zien dat het niet langer zo door kan. Met fakkels, vuurwerk en een spandoek betraden we het trainingsveld. De training werd kort onderbroken, maar nadat we gesproken hadden met een aantal spelers en de technische staf van Cambuur werd al na een paar minuten het veld verlaten. Terwijl we aan de zijkant toekeken werd de training al vrij snel afgebroken. In de media lazen we dat trainer Alfons Arts het verstandig vond om niet met de training verder te gaan. Waarom hiertoe besloten is is ons niet duidelijk. Na onze korte onderbreking gaven we de spelers alle ruimte om gewoon verder te trainen.

In de Leeuwarder Courant is te lezen dat de spelers vervolgens onder een cynisch applaus het veld verlieten. Hier klopt niks van. Het applaus wat te horen was was juist bedoeld om de spelers een hart onder de riem te steken. Morgen Volendam thuis. We roepen iedereen op om vol achter de club te staan, en we verwachten dat we nu eindelijk drie punten pakken. SCC!

Fotoverslag: HIER