Belachelijke buscombi Willem II-uit, de angst regeert!

Belachelijke buscombi Willem II-uit, de angst regeert!

Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Waar vele supporters rekenden op een leuke awayday met de auto, besloten de Tilburgse autoriteiten tot een verplichte buscombi.

De reden voor het opleggen van deze buscombi is ons volstrekt onduidelijk. De laatste uitwedstrijd tegen Willem II op 18 december 2011 was een autocombi, welke zonder problemen is verlopen. Verder is totaal geen sprake van rivaliteit tussen de supportersgroepen van Cambuur en Willem II. Kortom geen enkele aanleiding voor een buscombi. Bovendien is dit seizoen geen enkele wanklank gevallen wanneer wij met de autocombi mochten afreizen. Ditzelfde geldt voor voorgaand seizoen.

Ook BVO en KvC zijn niet te spreken over de vervoersregeling voor deze wedstrijd. Middels een brief hebben BVO en KvC bij de lokale driehoek van Tilburg aangedrongen op een soepelere vervoersregeling. Helaas zonder positief resultaat. Ondanks dat de protesten vanuit de BVO en KvC niets hebben opgeleverd, zijn wij wel zeer te spreken dat zij bij de lokale driehoek van Tilburg hebben aangestuurd op het terugdraaien van deze buscombi.

Zoals zo vaak grijpt ook nu weer de lokale driehoek naar vervoersbeperkingen zonder dat hier een reden voor is. De angst regeert en het opleggen van een buscombi is wel zo gemakkelijk. Dat supporters in hun vrijheid worden beperkt is voor deze bestuurders niet belangrijk. Dit geldt niet alleen voor de gemeente Tilburg, maar zeker ook voor onze eigen gemeente Leeuwarden die aan elke bezoekende club een buscombi oplegt.

Het is jammer dat spelers en technische staf aankomende zondag gesteund worden door slechts een handvol supporters. De belachelijke buscombi die opgelegd is, is voor vele supporters een reden om niet af te reizen. En terecht.