Blijf van ons logo af!

Blijf van ons logo af!

CAMBUURADMKRUIS_bewerkt-2Supportersclub Cambuur Culture is er achter gekomen dat ons oude vertrouwde Cambuur-logo vanaf volgend seizoen niet meer op de wedstrijdshirts zal staan!

Het is ons een doorn in het oog dat door toedoen van Alex Pama op dit moment vrijwel alleen nog merchandising te vinden is met zijn versie van het Cambuur-logo. Wij zijn er verder zeker niet over te spreken dat het ‘Pama-logo’ tegenwoordig ook al op onze sokken staat. Met dank aan de Kern van Cambuur is ons mooie shirt tot op heden echter nooit bevuild geweest met deze of andere varianten op ons logo. Al vanaf de oprichting van Cambuur heeft óns logo op óns shirt gestaan. Als het aan het huidige bestuur ligt behoort dit vanaf volgend seizoen tot de verleden tijd. In al hun wijsheid hebben de heren Van den Belt en De Graaf besloten een nieuw logo te laten ontwerpen. Een nieuwe directie, een nieuw logo. Hiermee wordt door deze passanten bijna 50 jaar traditie, historie en cultuur overboord gegooid!

Cambuur is de enige club in Nederland waarvan het logo gebaseerd is op een oud familiewapen. Het wapen van de Cammingha’s. Op 7 juni 1964 heeft jonkeer Ruurd Carel van Cammingha toestemming aan Cambuur gegeven om het familiewapen te gebruiken. Cambuur heeft vervolgens een logo ontworpen gebaseerd op het originele Cammingha-wapen. In een brief van 19 december 1969 liet de jonkheer Cambuur weten het resultaat bijzonder smaakvol en sierlijk te vinden. En terecht. Cambuur heeft een logo om trots op te zijn.

Ons logo hoort bij onze identiteit. Cambuur zit in ons hart, en het logo ook. Voor sommigen is dit nog niet genoeg. Zij hebben het logo uit clubliefde, passie en trots zelfs op hun lichaam laten vereeuwigen. Cambuur is van ons, zo ook ons logo. Het is schandalig dat de passanten Van den Belt en De Graaf denken zomaar een stukje Cambuur van ons af te kunnen pakken. Wij zullen ons hier niet bij neerleggen.

STAND UP FOR THE CULTURE!

UPDATE: De Kern van Cambuur is ook niet akkoord met het nieuwe logo!

Lees hier het artikel uit het FrieschDagblad