BRIEF: Cambuur Culture content met echte wapen op merchandising

BRIEF: Cambuur Culture content met echte wapen op merchandising

cambuurculturelogoSupportersclub Cambuur Culture
E: redactie@cambuurculture.nl

SC Cambuur
T.a.v. Dhr. G. van den Belt
Cambuurplein 44
8921 RG LEEUWARDEN
Leeuwarden, 28 juni 2013

Geachte heer Van den Belt,

Een aantal maanden geleden hebben wij vaantjes uitgebracht voorzien van het enige echte Cambuurwapen. De afgelopen maanden hebben we 99 vaantjes verkocht. Het laatste exemplaar willen we graag aan u aanbieden.

Het gaat goed met Cambuur. Sportief gaat het fantastisch. Vanaf volgend seizoen acteert onze mooie club weer op het hoogste niveau. Ook financieel lijkt verstandig beleid gevoerd te worden. Grote financiële risico’s worden niet genomen. Dit juichen wij van harte toe. Wij vinden dit een mooi moment om ook een belangrijke stap te zetten op het gebied van de clubcultuur van Cambuur.
Een aantal jaar geleden bedacht oud-directeur Alex Pama dat het Cambuurwapen een modernere uitstraling zou moeten krijgen. Een geel-blauw schil werd toegevoegd. Ons ‘ouderwetse’ Cambuurwapen kreeg zelfs een trap na. Gevolg, een fikse deuk in de bovenkant van ons wapen. Zoals u weet hechten de supporters van Cambuur aan traditie. Het historische Cambuurwapen is gelukkig nooit van het shirt verdwenen.

Het ‘Pama-logo’ kwamen we echter wel op alle andere mogelijke plekken tegen. Op tv, in de media en in ons stadion. Daarnaast was de laatste jaren geen merchandise te krijgen met ons traditionele wapen. Supportersclub Cambuur Culture besloot daarom maar zelf in deze behoefte te voorzien. We lieten 100 vaantjes maken voorzien van het enige juiste wapen. De vraag naar deze vaantjes overtrof onze verwachtigen. De vaantjes verkochten zichzelf, binnen een mum van tijd waren ze uitverkocht. Dit geeft maar weer aan dat de supporters van Cambuur hun oude wapen terug willen.

Ook op dit vlak is een stap in de goede richting gezet. Twee weken geleden zijn nieuwe Cambuur vlaggen geïntroduceerd, ontworpen en gemaakt door sponsor Faber Vlaggen. Hierop prijkt ons mooie historische Cambuurwapen. Over het resultaat zijn wij zeer te spreken. De vlaggen zijn erg mooi geworden. Wij zijn erg blij dat sinds lange tijd weer merchandise te koop is met ons mooie wapen.

Supportersclub Cambuur Culture hoopt dat deze lijn wordt doorgezet. We willen u vragen de historische fout van uw voorganger te herstellen en het huidige logo op alle vlakken te vervangen voor ons mooie historische Cambuurwapen. Wij bieden u daarom ons laatste vaantje aan. Dit is het wapen waar wij van houden. Dit is het wapen wat wij willen zien.

Het zou mooi zijn als onder uw bestuur op drie vlakken de weg naar boven wordt ingeslagen. Sportief, financieel én cultureel.

Met vriendelijke groet,
Supportersclub Cambuur Culture

standup