Busjesverbod PSV-uit, reden onbekend..

Busjesverbod PSV-uit, reden onbekend..

tweetKomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. PSV bestaat komende zaterdag precies 100 jaar. Vanwege de festiviteiten rond deze wedstrijd heeft PSV een verzoek ingediend bij de KNVB voor een tegenstander met een laag veiligheidsrisico. De KNVB heeft gehoor gegeven aan dit verzoek door Cambuur als tegenstander aan te wijzen.

Afgelopen maandag startte de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen PSV. Meerdere groepen supporters waren van plan deze wedstrijd te bezoeken met een (mini)bus. Een dag ná de start van de kaartverkoop werd echter bekend gemaakt dat de busjes niet mochten rijden. De lokale driehoek Eindhoven had een busjesverbod afgekondigd.

Een vreemde gang van zaken.Supporters van Go Ahead Eagles mochten namelijk een aantal weken geleden wél gewoon met busjes de reis naar Eindhoven maken . Navraag van Cambuur Culture bij een lid van sfeerteam Legio Noviomagum van NEC leerde ons dat ook zij gewoon met busjes naar PSV mochten gaan. Waarom wij dan niet? De wedstrijd van komende zaterdag is immers geen risicoduel. Toch worden aan de Cambuursupporter weer diverse beperkingen opgelegd.

De KvC heeft woensdag overleg gevoerd met de BVO over het busjesverbod. Gisteren kwam de bevestiging vanuit Eindhoven dat het busjesverbod onverkort van kracht blijft. De reden van dit busjesverbod is noch door de BVO, noch door de KvC naar voren gebracht.

Supportersclub Cambuur Culture begrijpt het hoe en waarom van dit busjesverbod niet. Cambuur Culture is van mening dat wanneer een vrijheidsbeperkende maatregel wordt opgelegd (want dat is dit verbod) hiervoor een goede reden moet zijn. Wij hebben vandaag een brief naar de gemeente Eindhoven gestuurd met het verzoek tekst en uitleg te geven over het opleggen van dit busjesverbod.

Wordt vervolgd.