BVO laat supporters in de kou staan

BVO laat supporters in de kou staan

Voor aankomende zondag staat de topper Sparta Rotterdam – SC Cambuur op het programma. Deze wedstrijd is voor het eerst sinds dik anderhalf jaar te bezoeken zonder uitkaart. Wel moest men genoegen nemen met een verplichte buscombi, maar voor velen was dat voor deze ene keer geen probleem, ze zijn immers al dik anderhalf jaar niet meer mee geweest naar een uitwedstrijd. Ook wordt dit reisje gezien als protest tegen de uitkaart.

Nadat afgelopen maandag pas bekend geworden is (na overleg met de lokale 3-hoek, aldus de BVO) bleek er behoorlijk wat animo te zijn. Er was voor donderdagavond zelfs een extra verkoopmogelijkheid ingepland zodat iedereen een extra gelegenheid had om een kaart te kunnen kopen. We hebben afgesproken om een eigen Cambuur Culture bus te vullen. Ook was het geen probleem wanneer er meer personen mee wilden gaan dan 50. Dit is het aantal dat in een standaard bus past. Er zijn namelijk grotere bussen oplopend tot 92(!) zitplaatsen.

Echter werd vandaag duidelijk dat het toch allemaal te mooi bleek om waar te zijn. De verkoop van kaarten werd namelijk plotseling stopgezet door de BVO. De verkoop die om vrijdag 12:00 zou sluiten, was ineens een paar uur eerder gesloten. Dit omdat de bussen vol zouden zitten. Vreemd, aangezien de Cambuur Culture bus voor 60 personen is. Op de website van Drenthe tours staat duidelijk vermeld dat er grotere bussen beschikbaar zijn: http://www.drenthetours.nl/wagenpark/95/dubbeldekkers/

Door dit voorval zijn er inmiddels 12 personen bekend bij ons die teleurgesteld zijn door de BVO. Wij kunnen er met ons verstand niet bij, dat de verkoop zo maar even een paar uur eerder wordt gesloten. BELACHELIJK! Daarom hebben wij direct telefonisch contact opgenomen met de BVO, dat gesprek ging als volgt:

Cambuur Culture: Hallo, er gaat hier het nodige mis vanochtend?

BVO: Hoezo, hier gaat alles prima.

Cambuur Culture: Nou dat lijkt ons niet, we hebben inmiddels 9 personen die teleurgesteld zijn, omdat ze nog een kaartje wilden kopen. Deze mensen gingen er vanuit dat de verkoop om 12 uur gesloten zou worden!

BVO: Er is duidelijk gecommuniceerd via de website, dat het uitverkocht was en ik moet er nu een punt achter zetten, want ik kan niet voor een paar personen een nieuwe bus bestellen.

Cambuur Culture: Klopt maar het gaat niet om 2 personen maar om 12 personen. Het punt had er om 12 uur pas achter moeten worden zetten, zoals aangegeven op de website en forumavond. Dus niet om 9 uur, 10 uur of half 12!

BVO: We weten toch niet hoeveel mensen er nog komen en het moet wel werkbaar blijven voor ons, dus het is uitverkocht.

Cambuur Culture: We zagen op de site van Drenthe tours dat er dubbeldekkers zijn vanaf 75 personen, kan er dan niet een bus omgewisseld worden?

BVO: Nee dubbeldekkers beginnen we niet aan, dat is veel te onoverzichtelijk voor stewards.

Cambuur Culture: Hoezo? Er kunnen toch 2 stewards boven en beneden plaatsnemen?

BVO: Nee daar beginnen we niet aan, rondom de uitwedstrijd tegen VVV was dat ook geen succes, het was een zooitje!

Cambuur Culture: Nou lekker dan, dus deze 12 personen worden teleurgesteld?

BVO: Ja, er was een verlengde bus voor Cambuur Culture besteld en een normale voor de andere supporters.

Cambuur Culture: Kan die andere bus niet veranderd worden in een verlengde, dat ze in ieder geval, als ze willen mee kunnen?

BVO: Nee de bussen zijn al besteld, het moet wel allemaal “werkbaar” blijven, dus we laten het hierbij.

Na deze belachelijke gang van zaken gaan we aan de Kern van Cambuur vragen om stappen te ondernemen en dit voorval te bespreken met de directie van de BVO.