Cambuur Culture Cup

Cambuur Culture Cup

De Cambuur Culture Cup is ons jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi voor alle Cambuur-supporters. Aan dit 7 tegen 7 toernooi mag iedereen meedoen die Cambuur een warm hart toedraagt. Gemiddeld doen er zo’n 16 teams mee en uiteraard zijn andere supporters van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Cambuur Culture organiseert het toernooi in samenwerking met H.S.C. Lions ’66 en heeft bijna altijd plaatsgevonden op Sportpark Lionello. Mede dankzij alle vrijwilligers en sponsoren zorgen we met elkaar voor een gezellige sportieve dag die we in de derde helft afsluiten met live muziek.

De cup

De deelnemeners strijden jaarlijks om de eer en de prestigieuze wisselbokaal. In 2019 is de wisselbokaal vernoemd naar onze veelste vroeg overleden vriend en vrijwilliger Kor Spinder. Doordat De Leeuwarders in 2018 drie keer op rij de titel wisten te veroveren mochten zij de beker houden. De nieuwe wisselbokaal is toen door Ype Smid (erevoorzitter van SC Cambuur) beschikbaar gesteld.

Groepsfoto Cambuur Culture Cup 2019 - Kor Spinder

Historie

Het toernooi wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd. Helaas is in 2020 de Cambuur Culture Cup afgelast vanwege de Corona pandemie.

Winnaar 2014 – Pars Graanhandel
Winnaar 2015 – Team Nuchter
Winnaar 2016 – De Leeuwarders
Winnaar 2017 – De Leeuwarders
Winnaar 2018 – De Leeuwarders
Winnaar 2019 – LWDer Boys
Winnaar 2021 – De Leeuwarders

Winnaars Cambuur Culture Cup 2019

Foto’s terugkijken

Elk jaar leggen onze vaste fotograven Michel Tilma en Albert Ypma het toernooi voor ons vast. Kijk hier alle foto’s terug.

Posters door de jaren heen

Cambuur Culture Cup poster 2019
Cambuur Culture Cup poster 2018