Cambuur Culture gaat verder als stichting

Cambuur Culture gaat verder als stichting

Met trots kunnen wij bekendmaken dat Cambuur Culture verder gaat als stichting. Vorige week maandagavond hebben tijdens een Algemene Ledenvergadering bij onze trouwe sponsor de Cambuurbar onze leden het besluit voorgelegd de huidige informele vereniging te ontbinden. Wij zijn blij te vermelden dat unaniem met deze beslissing is ingestemd. Voortaan gaan wij door het leven als Stichting Cambuur Culture.

Cambuur Culture heeft sinds haar oprichting in 2012 een grote groei doorgemaakt. Niet alleen telt Cambuur Culture bijna 500 leden, ook onze activiteiten zijn de afgelopen jaren ontzettend uitgebreid. Zo organiseerden wij eerder dit jaar voor het eerst met succes een groot supportersfeest en hebben wij vorige week de eerste editie van ons zaalvoetbaltoernooi aangekondigd.

Cambuur Culture is gegroeid en wij willen blijven groeien. In 2012 zijn wij als informele vereniging – dus ook zonder bijvoorbeeld statuten – gestart. Op papier bestond het bestuur van de vereniging  uit drie bestuursleden, waarvan twee al enige tijd niet meer actief zijn. Cambuur Culture werd eigenlijk al jarenlang bestuurd door personen die niet ‘op papier’ stonden. Om alles op papier nu goed te regelen heeft het huidige bestuur de wens uitgesproken als stichting verder te gaan. De afgelopen maanden zijn wij daarom bezig geweest met het oprichten van Stichting Cambuur Culture. Dit moet voor een fundamentele basis zorgen waarop verder kan worden gebouwd.

Zoals aangegeven is tijdens de Algemene Ledenvergadering van vorige week unaniem ingestemd met de beslissing de informele vereniging te ontbinden. De nieuwe opgerichte Stichting Cambuur Culture is daarbij aangewezen als vereffenaar en bewaarder van de boeken en bescheiden van de vereniging, waarbij de gelden en bezittingen  tevens naar de stichting overgaan.

Wij willen onze leden bedanken voor hun vertrouwen. Zonder de bijdrage van onze leden zou  Cambuur Culture nu niet staan waar wij nu staan.

Namens de Stichting Cambuur Culture,

 

Peter Gras (Voorzitter)

Lars Hornstra (Secretaris)

Willem Nieuwhof (Penningmeester)

Ewoud Westerhuis (Algemeen Bestuurslid)

Johan de Vries (Algemeen Bestuurslid)

Thomas Feenstra (Algemeen Bestuurslid)