Cambuur Culture niet welkom op open dag

Cambuur Culture niet welkom op open dag

media_360_121687_w900Zaterdag 2 augustus staat de open dag van onze club weer op het programma. Een dag waarop iedereen welkom is om te zien hoe mooi onze club is en wat Cambuur uniek maakt. Een dag waarop iedereen welkom is, althans dat zou je zeggen met een open dag.

Wij van SC Cambuur Culture hebben enige tijd geleden de BVO toestemming gevraagd tot het plaatsen van een stand tijdens de open dag. Hiermee zouden wij graag onze achterban willen laten zien wat we precies doen. Daarnaast zouden we via die stand graag nieuwe leden willen werven en onze merchandise willen aanbieden.

Kort daarop kregen we van de coördinator van de open dag te horen dat het voor Cambuur Culture niet mogelijk is om een stand te krijgen, omdat wij geen partner of sponsor zijn van de BVO. Wat een sponsor of partner inhoud of wat de criteria voor zijn? Geen idee. Deze vraag hebben we nu bij de BVO liggen. Wij hopen op deze vraag sneller antwoord te krijgen,  dan op de vraag wat een officiële supportersclub inhoudt voor de BVO. Op dat antwoord wachten we namelijk al bijna een jaar!

IMAG0125Ondanks dat wij geen ‘officieel partner’ van de BVO zijn, vinden wij het vreemd dat de BVO ons geen stand ‘gunt’. Inmiddels zetten wij ons al dik 2 jaar in voor de supporters van Cambuur. Zo hebben we elk kwartaal een overleg met de veiligheidscoördinator, alhoewel door verschillende oorzaken dateert het laatste overleg van begin november 2013. Daarnaast organiseren we evenementen voor de supporters van Cambuur, zoals de succesvolle Cambuur Culture Cup. Ook hebben wij ons de laatste twee jaar laten gelden door middel van vele sfeeracties, is dat dan allemaal niets waard?!?

Wij zijn inmiddels een supportersclub met zo’n 300 leden en dat geeft aan dat onze ideeën en idealen door veel supporters wordt ondersteund. Wij van Cambuur Culture voelen ons door de BVO niet serieus genomen en daarmee neemt de BVO onze leden en tevens haar eigen supporters ook niet serieus.

Ondanks dat de BVO het motto ‘Voor elkaar, met elkaar’ nog altijd hanteert, komt hier wederom weinig van terecht.