Cambuur Culture ontstemd over besluit Volendam

Cambuur Culture ontstemd over besluit Volendam

Vanmiddag is bekend geworden dat de wedstrijd van zondag tegen FC Volendam op last van de burgemeester is verplaatst naar het supportersonvriendelijke tijdstip van 12.30. De reden hiervan zou zijn omdat de gemeente Volendam de veiligheid niet kan garanderen.

Cambuur Culture plaatst haar vraagtekens bij dit besluit en wij betreuren de gang van zaken ten zeerste. Voorgaand seizoen was Cambuur voor het eerst in jaren welkom om op De Dijk een biertje te komen drinken. Dit was een groot succes, waarbij geen enkele wanklank is gevallen. Wij vragen ons af op basis van wat voor informatie de gemeente Edam-Volendam denkt dat dit nu anders zou zijn. Het besluit van de gemeente is genomen zonder overleg en inspraak van FC Volendam en Cambuur. Sterker nog, Cambuur is van tevoren niet eens op de hoogte gebracht van dit besluit.

Nu het besluit van de gemeente Edam-Volendam ook nog eens pas twee dagen van tevoren is genomen, zien veel supporters die al in bezit waren van een kaart een mooi reisje naar Volendam met een bezoek aan De Dijk in het water vallen. Cambuur Culture kan zich in het besluit van de gemeente niet vinden en heeft besloten de CC-bus naar Volendam niet te laten rijden. De bus van de BVO zal wel gewoon rijden.

Algemeen directeur Ard de Graaf laat op cambuur.nl weten de gang van zaken ongekend en amateuristisch te vinden. Alle schade zal worden verhaald op de gemeente Volendam.

Supporters die vanwege het gewijzigde tijdstip niet naar Volendam afreizen kunnen een mail sturen naar info@cambuur.nl met vermelding van naam en uitkaartnummer en kunnen tot komende donderdag bij de administratie hun geld terugkrijgen.