Cambuur definitief verplaatst naar woensdag door politieacties

Cambuur definitief verplaatst naar woensdag door politieacties

IMAG0528De wedstrijd Zwolle-Cambuur die voor aankomende zaterdag op het programma stond is definitief verplaatst naar woensdag 12 augustus om 19.45. Dat de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen nu op een doordeweekse dag moet worden afgewerkt is bekend. De politievakbonden hebben een landelijke staking afgekondigd.

De supporters van Zwolle en Cambuur zijn niet de enigen die gedupeerd worden door de acties van de politiebonden. Ook de wedstrijden ADO Den Haag – PSV, DKV – De Graafschap, FC Groningen – FC Twente en NEC – Excelsior worden noodgedwongen op een doordeweekse dag afgewerkt.

Supportersclub Cambuur Culture vindt het schandalig dat de politie weer eens actie meent te moeten voeren over de rug van voetbalsupporters. Dit is namelijk niet de eerste keer dat de politie voetbalwedstrijden aangrijpt om hun eis ‘kracht’ bij te zetten. Drie jaar geleden waren de politiebonden voornemens actie te voeren rondom de wedstrijd Cambuur – Zwolle. Nadat Cambuur Culture en supporters van Zwolle opriepen tot actie werd deze staking door de rechter echter verboden.

Anders dan de Gemeente Leeuwarden in 2012, heeft de Gemeente Zwolle geen kort geding aangespannen tegen de staking van de politiebonden. Dit betreuren wij. De wedstrijd Zwolle – Cambuur is door de burgemeester van Zwolle definitief verboden. Vanwege deze reden heeft het ditmaal weinig zin om vanuit Cambuur Culture actie te ondernemen tegen de politieacties.

Om de politiestaking dwars te zitten wordt door verschillende supportersgroepen opgeroepen om ter vervanging van de wedstrijden met grote groepen bier te gaan drinken. Dit onder het motto ‘Wij geen wedstrijd, zij geen staking’. Supportersclub Cambuur Culture juicht dit soort ludieke acties uiteraard toe. In Den Haag en in Zwolle, worden dergelijke acties georganiseerd. Naar wij hebben begrepen zullen ook een aantal Cambuursupporters naar Zwolle afreizen.

Minister Ard van der Steur heeft inmiddels laten weten niet toe te geven aan de publieksonvriendelijke acties van de politie. Supportersclub Cambuur Culture heeft geen mening omtrent de vraag of de politie wel of niet betere arbeidsvoorwaarden verdient.