Limousineverbod voor Cambuur-supporters

Limousineverbod voor Cambuur-supporters

IMG_1283Zaterdag 7 december spelen we de belangrijke uitwedstrijd tegen RKC. Voor deze uitwedstrijd geldt een autocombi met een ‘busjesverbod plus’. Dit betekent dat niet alleen busjes niet zijn toegestaan, ook limo’s zijn nu nadrukkelijk verboden.

Oktober jongstleden protesteerde Cambuur Culture rond de wedstrijd tegen AZ op een ludieke manier tegen het busjesverbod. Om de onzin van het busjesverbod aan te tonen besloten wij om dan maar met de limo af te reizen. Gevolg van onze actie is een heus ‘limousineverbod’. Hiermee hebben de supporters van Cambuur een heuse primeur te pakken. Nog niet eerder werd in Nederland een limoverbod opgelegd om de ‘overlast’, veroorzaakt door voetbalsupporters die graag met een limo naar het voetbal gaan, te bestrijden.

Supportersclub Cambuur Culture vraagt zich af wat de reden is van het opgelegde busjesverbod en limoverbod. In het verleden kregen we diverse keren te horen dat in busjes meer wordt gedronken dan in normale auto’s. Onzin natuurlijk, maar dit zou toch echt dé reden zijn van de vele busjesverboden waar wij (met name) sinds dit seizoen last van hebben. Echter, voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC worden de supporters van Cambuur ook nog eens gecontroleerd op alcohol. Wat is dan nog de reden van een busjesverbod? Voor ons is dit een groot raadsel. Wel verwachten wij hierover tekst en uitleg van de BVO.