Cambuur herstelt wapen in oude glorie

Cambuur herstelt wapen in oude glorie

wapenCambuur viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Om precies te zijn wordt onze club op 19 juni aanstaande 50 jaar. Als startschot van dit jubileumjaar is gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie het ‘nieuwe’ clubwapen van Cambuur gepresenteerd. Het geel-blauwe schild is verdwenen. Ook is het wapen voorzien van de clubnaam. Van een nieuw wapen kan eigenlijk niet worden gesproken. Het wapen is namelijk identiek aan het wapen dat Cambuur in haar beginjaren voerde. Het aloude wapen van Cambuur is hiermee volledig in ere hersteld!

Achter het wapen van Cambuur zit een lange historie. Als enige betaald voetbalorganisatie in Nederland is het wapen van Cambuur gebaseerd op een oud familiewapen. Het wapen van de Cammingha’s. Iets waar wij erg trots op zijn. Op 7 juni 1964 heeft jonkeer Ruurd Carel van Cammingha toestemming aan Cambuur gegeven om het familiewapen te gebruiken. Cambuur heeft vervolgens een logo ontworpen gebaseerd op het originele Cammingha-wapen. In een brief van 19 december 1969 liet de jonkheer Cambuur weten het resultaat bijzonder smaakvol en sierlijk te vinden.

Het wapen is onderdeel van de identiteit van Cambuur en haar supporters. Supportersclub Cambuur Culture is dan ook ontzettend blij met de herinvoering van ons historische wapen. Hiermee is één van onze belangrijkste doelstellingen die wij tijdens de oprichting van Cambuur Culture formuleerden volbracht. Zaak is nu dat het wapen van Cambuur (evenals clubkleuren, naam stadion en speelstad) wordt vastgelegd, zodat onze ‘kroonjuwelen’ ook de komende vijftig jaar zijn beschermd tegen invloeden van buitenaf.

STAND UP FOR THE CULTURE!