SC Cambuur – FC Zwolle

SC Cambuur – FC Zwolle

Deze week zag het er een lange tijd naar uit dat de wedstrijd tegen Zwolle niet door zou gaan. In hun strijd voor een betere cao hadden een aantal politievakbonden namelijk acties aangekondigd rond de wedstrijden Go Ahead Eagles – Den Bosch en Cambuur – Zwolle. Eerder deze week had de rechter de politieactie rond de wedstrijd Go Ahead Eagles – Den Bosch al verboden. Toch waren de politievakbonden nog steeds voornemens om over de rug van Cambuur te protesteren voor een betere cao. Vanuit SC Cambuur Culture werd een protestactie aangekondigd tegen de mogelijke afgelasting van de wedstrijd tegen Zwolle, en ook vanuit Zwolle gingen geluiden op om uit protest naar Leeuwarden af te reizen. Burgemeester Crone besloot een kort geding aan te spannen ten einde de actie van de politievakbonden te verbieden. Enkele tientallen Cambuursupporters waren afgelopen vrijdag naar de rechtbank Leeuwarden gekomen. Rond half tien deed de rechter uitspraak. De politieactie werd verboden, er kon gevoetbald worden!

Verschillende politiemensen waren duidelijk gefrustreerd na deze uitspraak. Op Twitter gaf Martin Jacobs, bestuurslid van de Algemene Nederlandse Politie Vereniging de volgende reactie:

“Ik hoop dat er zondag voor onze mannen en vrouwen aanleiding is om er met de lange lat overheen te gaan”

Het is ronduit schandalig dat een bestuurslid van een politievakbond dit soort opruiende uitspraken doet. Dit soort teksten zijn strafbaar en zetten aan tot geweld.

Tegen koploper FC Zwolle boekte Cambuur een fantastische overwinning. Na 5 minuten stonden we al met 2-0 voor na doelpunten van Van Boxtel en Droste. Bob Schepers wist later in de eerste helft voor de 3-0 te zorgen.