FC Emmen – SC Cambuur

FC Emmen – SC Cambuur

EMMEN – Afgelopen vrijdag stond Emmen-uit op het programma. Ondanks een teleurstellende reeks besloten toch 125 supporters onze club achterna te reizen. Helaas zijn we na vrijdag weer niks opgeschoten en is deze dieptrieste reeks gewoon voort gezet. In de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd werd een 0-1 voorsprong alsnog weggegeven. Oud-Cambuurspeler Sander Fischer ronde in de 90e minuten met een kopbal fraai af, 2-1.

Ondanks een dramatische wedstrijd stonden de meegereisde supporters bijna de hele wedstrijd achter Cambuur. Het is echter niet vreemd dat na weer een teleurstelling het welbekende “Voetballen, voetballen!!!” werd gescandeerd. Mark de ‘Leeuwarder’ reageerde hier echter geïrriteerd op en maakte wegwerpgebaren richting het uitvak. Logisch dus dat bij terugkomst op het Cambuurplein supporters je staan op te wachten om verhaal te halen.

Gelukkig waren er nog een aantal spelers bereid om met de supporters in discussie te gaan. Daarvoor respect. Helaas voelden ze zich zo aangesproken dat het een complete chaos werd. Mark de Vries weigerde zijn excuses aan te bieden voor zijn in onze ogen overdreven en zwaar belachelijke reactie richting het uitvak. Volgens hem zouden we achter de club moeten staan, net als 2,5 jaar geleden in de playoffs. Wanneer je zeven wedstrijden op rij niet weet te winnen, en na een slechte wedstrijd geen punten meeneemt uit Emmen moet je je schamen en mag je zeker geen kritiek hebben op de trouwe Cambuur-aanhang. Wat echt niet door de beugel kon is dat Dissels zijn handen niet thuis kon houden en met een uiterst dreigende houding tegenover een Cambuursupporter ging staan.

Om nog maar een keer te laten zien dat wij volledig achter onze club staan roepen wij iedereen op om donderdag om 11:15 in de Cambuurbar te komen. Hier verzamelen we om vervolgens met de hele groep naar het trainingsveld te lopen (11:30) bij vv Leeuwarden. Zorg dat je erbij bent, en laten we met z’n allen de selectie en technische staf wakker schudden!!

Door Jack Wolters Sportfotografie.

Sinds kort hangt er een Meld Misdaad Anoniem poster op de deur van het Cambuur-stadion.

Belachelijk dat Cambuur de vooroordelen over voetbalsupporters op deze manier bevestigd..