Geen vuurwerk op eerste training

Geen vuurwerk op eerste training

image (5)Morgen werkt Cambuur alweer de eerste training van het nieuwe seizoen af. Anders dan voorgaande jaren zal Supportersclub Cambuur Culture voorafgaand aan deze training geen vuurwerkactie organiseren.

Op verzoek van de BVO  heeft Cambuur Culture vorig seizoen voorafgaand van de eerste training een vuurwerkactie op Noord gehouden. Dit is geen succes gebleken. Het leeuwendeel van de supporters nam plaats op de hoofdtribune. Hierdoor was op Noord bijna meer vuurwerk aanwezig dan er supporters stonden. Dit zag er vanzelfsprekend niet bepaald indrukwekkend uit. Kortom, niet voor herhaling vatbaar.

Vorige week donderdag heeft veiligheidsmanager Sarah Tromp  in een gesprek  met Cambuur Culture aangegeven dat het niet is toegestaan om op de hoofdtribune vuurwerk af te steken. De reden hiervoor is dat jonge supporters die op de hoofdtribune zitten last zouden kunnen hebben van de rook. Wij hadden liever gezien dat voor deze jonge supporters een andere plek werd gezocht op de west tribune zoals ook het geval was bij de laatste training voor DKV uit. Helaas ziet de BVO dit anders.

Anders dan op cambuur.nl eerder vandaag viel te lezen, helaas dit jaar dus geen vuurwerkactie bij de eerste training. Wij denken nog na over een alternatieve actie om het seizoen in te luiden.