Geslaagde seizoensopening

Geslaagde seizoensopening

Het nieuwe seizoen is eindelijk weer begonnen. Het huidige uitkaartreglement houdt echter een hoop mensen tegen om uitwedstrijden te bezoeken. We besloten om dan maar op onze eigen manier het seizoen te openen. Met een kleine 100 man stapten we in Zaandam op de boot en maakten er een topfeest van. Drank, muziek en heerlijk weer. Het reisje was meer dan geslaagd.

De politie maakte zich onterecht grote zorgen dat we naar Volendam zouden varen. Al snel werden we gevolgd door een politieboot. Op voorhand hadden we echter al besloten om niet in Volendam aan te meren, sterker nog we zijn nooit in de buurt geweest van Volendam. We waren niet uit op problemen en negativiteit.

Cambuur besloot echter om een paar dagen voor de wedstrijd tegen Volendam een bericht naar buiten te brengen waarin gesproken werd over signalen dat een groep mensen via de boot de wedstrijd buiten de verplichte combiregeling wilde bezoeken. Hier is nooit sprake van geweest. Het is jammer dat door dit paniekvoetbal van de directie en de Raad van Commissarissen Cambuur al bij voorbaat in een negatief daglicht werd geplaatst. PR-technisch is dit zeer slecht aangepakt.

De Leeuwarder Courant vond het nodig om een sensatiebelust artikel over onze reis te schrijven. Volgens de LC Courant waren we opgestapt in Lelystad, en zijn we nabij het eiland Pampus door de waterpolitie tegengehouden. Hoe de LC aan deze informatie komt is ons een raadsel, hier is niets van waar. Dit is echter niet de eerste keer dat de LC aantoont dat journalistiek niet erg hoog bij hun in het vaandel staat.

Desalniettemin een geslaagd reisje wat voor herhaling vatbaar is.

De foto’s zijn hier te vinden >>