Hek op de Noordtribune wordt verlaagd!

Hek op de Noordtribune wordt verlaagd!

De zichtlijnen vanuit de gracht op het veld zullen worden hersteld.

Al geruime tijd  waren vertegenwoordigers van de diverse supportersgeledingen in gesprek met de directie van de BVO om het hek tegenover de Noordtribune te laten verwijderen. Deze gesprekken werden, nadat er na de wedstrijd tegen Telstar een deel van het hek het had begeven, afgelopen week versneld weer opgepakt.Het resultaat van het laatste gesprek is geweldig, namelijk het hoge hek voor de Noordtribune wordt nog voor de aanstaande wedstrijd tegen Roda JC verwijderd of beter gezegd verlaagd tot 1.40 meter.

Voetbal is emotie en met het verlagen van het hek zal de sfeer en de interactie met de spelers alleen maar versterkt worden.

Het besluit van de BVO om het hek te verlagen brengt wel de nodige verantwoordelijkheid voor de supporters met zich mee. De wedstrijd volgen we vanaf de tribune en niet vanuit de gracht.
De afdeling veiligheid handhaaft hierop. Supporters die toch in de gracht blijven staan tijdens de wedstrijd riskeren een stadionverbod. De KNVB hanteert voor het betreden van de bufferzone en/of het speelveld hoge boetes voor de overtreder. Een forse straf geldt ook voor het gooien van voorwerpen en/of bekers met drank/vloeistoffen op het veld.

We hebben hier als supporters zelf de verantwoording voor en zullen die dan ook moeten nemen. Wij rekenen op iedere medewerking en goed gedrag.

 Als we dit niet voor elkaar krijgen, zal er alsnog een nieuw hek komen.

De Kern van Cambuur, Cambuur Culture en de MI-Side hebben zich gezamenlijk ingespannen om het hek weg te krijgen en willen de BVO bedanken voor de vlotte onderhandelingen, het vertrouwen en het geweldige eindresultaat.

 

Het hek is weg, gelukkig!
Beter voor het zicht en de beleving.
Dit willen we graag zo houden dus verpest het a.u.b. niet!
Ga jij in overtreding en/of over het hek? Dan heb je het voor iedereen verpest en heb je €2500,-boete en een Stadionverbod in je nek!