Henk de Jong stapt op bij Cambuur

Henk de Jong stapt op bij Cambuur

06-Cambuur Culture Cup 2015 (7)Henk de Jong is vandaag per direct opgestapt als hoofdtrainer van Cambuur. Henk de Jong was sinds november 2010 werkzaam voor de club en niet geheel zonder succes. Zo leidde Henk Cambuur als interim trainer vanuit een nagenoeg kansloze positie en zei het met enige geluk (faillissementen) in 8 wedstrijden (waarvan 7 keer op rij winst) naar het kampioenschap van de Jupiler League. Ook wist hij Cambuur voor het eerst in de historie van de club 3 seizoenen op het hoogste niveau te houden.

In de tijd als trainer verwierf Henk de Jong onder de supporters enorme populariteit door zijn no nonsens houding, bereikbaarheid en betrokkenheid bij de supporters.

41-SC Cambuur - Willem 2 (41)Henk de Jong geeft aan het gevoel te hebben dat er iets moet veranderen. Die mening dat er iets moet veranderen delen wij ook. Of het opstappen van Henk de Jong de gewenste verandering teweeg zal brengen wagen we te betwijfelen. We hopen dat de spelers dit signaal oppakken en de resterende wedstrijden op z’n minst strijd en passie ten tonele brengen.

Verder vragen we het huidige bestuur goed in de spiegel te kijken met welk materiaal zij Henk de Jong hebben opgezadeld. Het kan niet zo zijn dat de huidige resultaten slechts debet zijn aan de hoofdtrainer en/of assistent trainer.

Wij van Cambuur Culture wensen Henk de Jong veel succes toe in zijn verdere carrière.