Kampioen van de buscombi!

Kampioen van de buscombi!

312425_260898314042235_490594261_nWe hebben een succesvol seizoen achter de rug, maar helaas zonder prijs. Daar is nu verandering in gekomen. Uit onderzoek van In De Hekken blijkt dat Cambuur de club is met de meeste buscombi’s van dit seizoen! Topclubs  Feyenoord en Ajax moeten genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats, met elk negen buscombi’s. Eén buscombi minder dan kersverse buscombikampioen Cambuur. In totaal wist Cambuur niet minder dan tien (!) verplichte buscombi’s binnen te halen. Een prestatie van formaat! Hierbij moet wel opgemerkt worden dat Ajax niet welkom was bij drie van haar uitwedstrijden.

Cambuur is dus kampioen van de buscombi. Een twijfelachtige eer.. Andersom worden onze gasten in Leeuwarden erg slecht ontvangen. Elke club kreeg een buscombi opgelegd door onze lokale driehoek. Niet bepaald gastvrij. Onze burgemeester weigerde ook maar een uitzondering te maken, en koos steeds voor de makkelijkste weg. Zelfs clubs als RKC, Roda en AZ, clubs die toch meestal wel kunnen rekenen op een autocombi of zelfs vrijvervoer, moesten verplicht per bus naar Leeuwarden afreizen. AZ kreeg het afgelopen seizoen slechts éénmaal een buscombi opgelegd. U raadt het al, dat was de wedstrijd uit tegen Cambuur.

In De Hekken trok de conclusie ook al in hun rapport. Het feit dat alle clubs verplicht met de buscombi Leeuwarden moeten bezoeken kan wel eens heel nadelig zijn voor de Cambuursupporters. Oog om oog, tand om tand? Gemeente Leeuwarden bedankt!