Logo- en wapengebruik Cambuur; slordig, chaotisch en bovenal zeer onprofessioneel

Logo- en wapengebruik Cambuur; slordig, chaotisch en bovenal zeer onprofessioneel

8WwAW57dGBbC_mtN1DWtezP24dRAV19-6QsTCmVbkEcHet seizoen van Cambuur begon veelbelovend. Sportief blijven de successen op dit moment helaas nog even uit. Op een ander gebied leken echter grote stappen de goede kant op genomen te worden. Vanaf het begin van dit seizoen werd het historische Cambuurwapen namelijk op steeds meer plekken in ere hersteld.

Zo bracht shirtsponsor Faber Vlagen begin dit seizoen nieuwe Cambuur vlaggen uit. Na lange tijd was eindelijk weer (officiële) merchandise te verkrijgen waarop het door ons geliefde wapen te bewonderen was. Ook op de foto waarop ons prachtige blauwe uitshirt (de enige juiste kleur voor een uitshirt!) werd gepresenteerd was ons mooie wapen in de rechterbovenhoek prominent aanwezig. Het leek dat dit het begin van het einde was van het door velen verafschuwde Pama-logo. Supportersclub Cambuur Culture was dan ook erg te spreken over deze ontwikkelingen.

Toen algemeen directeur Gerald van den Belt, die aangeschoven was bij ons kennismakingsgesprek met Sarah Tromp, ons ook nog eens aangaf dat het Cambuurwapen toch wel “in het DNA van de Cambuursupporter zit” wisten we het zeker. Dit is einde verhaal voor het Pama-logo!

Dat het Pama-logo voorlopig nog steeds op het briefpapier en ander ‘oud spul’ staat begrijpen we. Het volledig (her)invoeren van een logo/wapen kost erg veel geld. Wel zijn wij van mening dat zaken die makkelijk en goedkoop te vervangen zijn voorzien moeten worden van ons mooie wapen. Om een voorbeeld te noemen, op wedstrijddagen wordt de hoofdingang opgeleukt door Cambuur vlaggen. Op deze vlaggen staat nog steeds het Pama-logo.   Dit terwijl shirtsponsor Faber Vlaggen nota bene recent nieuwe mooie vlaggen heeft gemaakt voorzien van ons échte wapen..

Daarnaast komen wij zelfs op nieuwe dingen toch nog steeds het Pama-logo tegen. Zo staat het Pama-logo op de nieuwe borden van bushaltes . Ook op de nieuwe website van Cambuur prijkt als ‘vanouds’ het Pama-logo. Daarnaast wordt het Pama-logo helaas ook nog steeds gebruikt door vrijwel alle media.

Het Cambuurwapen valt daarentegen wel weer te bewonderen op een doek dat voor de Noord-tribune hangt  ter promotie van de sociale media (waar vervolgens weer het Pama-logo wordt gebruikt)  van Cambuur. Ook is deze week een nieuw rompertje uitgebracht met het originele wapen. En daarnaast is de aanvoerdersband tevens ‘gewoon’ voorzien van ons wapen.

Al met al is het een warboel. Er is geen lijn in te ontdekken welk logo of wapen op dit moment wordt gebruikt. Supportersclub Cambuur Culture heeft, net als de meeste supporters, een sterke voorkeur voor ons historische wapen. Los hiervan staat het door elkaar gebruiken van logo en wapen ronduit slordig, chaotisch en bovenal zeer onprofessioneel.

Wij hebben commercieel directeur Ard de Graaf dan ook een e-mail  gestuurd waarin we hem verzoeken een eenduidige lijn te volgen in het logo- en/of wapengebruik. De voorkeur van SC Cambuur Culture gaat duidelijk uit naar het wapen. Het Cambuurwapen zit namelijk inderdaad in ons DNA!

STAND UP FOR THE CULTURE!