Mogelijke afgelasting Cambuur – Zwolle. Actie!

Mogelijke afgelasting Cambuur – Zwolle. Actie!

Zoals bekend staat de wedstrijd van aankomende zondag tegen Zwolle door CAO-acties van verschillende politiebonden op losse schroeven. Vandaag zijn we door meerdere personen benaderd met de vraag of we een actie gaan organiseren wanneer deze wedstrijd wordt afgelast. Wij vinden het belachelijk dat de politie actie wil voeren over de rug van Cambuur en haar supporters. Een eventuele inhaalwedstrijd zal op een onmogelijk tijdstip (de wedstrijd moet namelijk bij daglicht worden afgewerkt) op een doordeweekse dag afgewerkt moeten worden, dit is voor ons niet acceptabel. Er zijn genoeg andere (publieksvriendelijke) manieren waarop de politie actie zou kunnen voeren. Wanneer de wedstrijd tegen Zwolle wordt afgelast zullen wij dan ook een actie tegen de politie organiseren. We laten ons nog niet uit over de inhoud van deze actie. Pas als bekend is dat de wedstrijd van zondag niet doorgaat zullen we de details van deze actie prijsgeven. Hou daarom deze website, onze Facebook-pagina of Twitter in de gaten.

Inmiddels heeft de kortgedingrechter in Zwolle de politieacties rond de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Den Bosch verboden. Wij hopen dat dit betekent dat ook de aangekondigde politieacties van aankomende zondag verboden zullen worden.

UPDATE: Ook Zwolle gaat actie voeren bij een afgelasting van Cambuur – Zwolle: http://www.twitlonger.com/show/gn15tm. Gezien de rivaliteit tussen Cambuur en Olle lijkt het ons niet verstandig dat Zwollenaren naar Leeuwarden afreizen.

UPDATE 2: Morgen om 19.00 een kort geding bij rechtbank Leeuwarden tegen geplande politieactie. Komt allen!

UPDATE 3: Actie politie verboden. WEDSTRIJD GAAT DOOR!