Open Brief: Uitkaart verplicht bij Buscombi?

Open Brief: Uitkaart verplicht bij Buscombi?

Beste Keimpe,

Omdat er veel onvrede bestaat over de uitkaart hebben wij eind juli 2012 samen met de Kern van Cambuur om tafel gezeten om te praten over de toekomst van de uitkaart. We hebben diverse ideeën aangedragen om de bezwaren die veel supporters tegen de uitkaart hebben weg te nemen.

Één van de punten die we tijdens ons gesprek hebben besproken was de uitkaartverplichting bij verplichte buscombi’s. Wij gaven aan dat de uitkaart het supporters makkelijker zou moeten maken uitwedstrijden te bezoeken. Een uitkaartverplichting bij een verplichte buscombi werpt echter een extra drempel op, en heeft voor de supporters geen enkele toegevoegde waarde.

We waren dan ook erg tevreden dat we op dit punt overeenstemming konden bereiken. We hebben afgesproken dat de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van vrijdag 31 augustus 2012 de laatste buscombi zou zijn waarbij een uitkaartverplichting zou gelden.

Zoals verwacht geldt voor de uitwedstrijd naar Sparta van zondag 3 februari aanstaande een verplichte buscombi. Waar wij ons echter over verbazen is dat op cambuur.nl te lezen valt dat deze wedstrijd slechts is te bezoeken door supporters in het bezit van een uitkaart:

Sparta – SC Cambuur
Zondag 3 Februari 2013 om 14:30 uur

Voor de supporters van SC Cambuur, mits in het bezit van de Uitkaart, geldt een verplichte BusCombi.

Kosten inclusief kaartje bezoekersvak: € 30,– voor leden KvC en € 32,50 voor niet-leden.
Vertrek op de wedstrijddag vanaf het Cambuurplein om 11:15 uur
Start verkoop van de omwiselbiljetten op maandag 28 januari 2013 bij de administratie van SC Cambuur.

Wij gaan er vanuit dat de door ons gemaakte afspraken worden gerespecteerd, en dat deze mededeling berust op een fout.

We verzoeken zo snel mogelijk hier duidelijkheid over te verschaffen.

Met vriendelijke groet,

SC Cambuur Culture