Oproep: Kom massaal naar laatste training voor DE derby!

Oproep: Kom massaal naar laatste training voor DE derby!

dkvthuistraining 2015Aanstaande zaterdag werkt onze club haar laatste training voor de derby af om 10.30. Wij roepen iedereen op om massaal deze training te bezoeken. Na een lastige serie wedstrijden hebben wij er alle vertrouwen in dat zondag eindelijk weer eens drie punten worden gehaald!

Wij verzamelen vanaf 10.00 bij de Cambuurbar waar wij fakkels en merchandise zullen verkopen. Fakkels zijn te verkrijgen voor € 5 euro per stuk. Ons derbyshirt kan worden aangeschaft voor € 15 voor leden, en € 17,50 voor niet-leden.

Op aandringen van de BVO zullen wij onze vuurwerkactie niet zoals gebruikelijk houden op de Westtribune, maar op Noord. Wij roepen iedereen dan ook op om voor deze keer op Noord plaats te nemen.

 

Toelichting verplaatsen vuurwerkactie naar Noord 

Maandag 19 januari hebben wij een gesprek gehad met onder andere Sarah Tromp en de fancoaches. Wij hebben toen onder meer gesproken over onze sfeeractie bij de laatste training voor de derby tegen dkv. De vorige derby hebben wij als gevolg van een compromis onze sfeeractie gehouden in een hoek van de hoofdtribune ter hoogte van de Zuidtribune. Alle partijen gaven bij dit gesprek aan tevreden te zijn over het verloop van onze sfeeractie. Wij gingen er dus vanuit onze sfeeractie net als de vorige keer op de Westtribune te kunnen houden.

Enkele dagen na dit overleg kregen wij bericht vanuit de BVO dat we onze sfeeractie toch naar de Noordtribune moeten verplaatsen. De reden hiervan is dat de spelers last gehad zouden hebben van de rookontwikkeling vanaf West. Wij hebben bij de BVO aangegeven dit niet te kunnen begrijpen. De tribunes van Noord en West staan namelijk even ver van het veld af. Afhankelijk van de windrichting komt er al dan niet rook op het veld, maar de windrichting is natuurlijk van tevoren helemaal niet bekend.

Wij hebben overwogen onze vuurwerkactie helemaal af te blazen. Onze eerdere vuurwerkactie op Noord bij de eerste training was namelijk allesbehalve een succes. Vanwege de reden dat wij onze spelers voor deze belangrijke wedstrijd toch een hart onder de riem willen steken hebben wij voor deze keer besloten toch maar onze actie op Noord doorgang te laten vinden.