OPROEP: Werk niet mee aan het programma Voetbalfans!

OPROEP: Werk niet mee aan het programma Voetbalfans!

Meerdere Cambuur-supporters zijn benaderd om mee te werken aan het programma Voetbalfans van RTL. Vrijwel iedereen heeft voor de ‘eer’ bedankt. En terecht.

Het lijkt misschien mooi om de beleving en de passie van een fanatieke Cambuursupporter in beeld te brengen. Mensen zouden kunnen denken dat een Cambuur-uitzending van dit programma de club, en haar supporters, in een positief daglicht zou kunnen zetten. Dit is echter niet het geval. Het programma Voetbalfans is er enkel op uit om hoge kijkcijfers te scoren. De afleveringen van vorig seizoen laten zien dat voetbalsupporters in dit programma worden afgeschilderd als idioten. Dit is ook logisch want juist dit soort tv trekt de beste kijkcijfers. Dat vanuit de club wordt meegewerkt aan dit programma vinden wij dan ook bijzonder naïef.

Wij willen echter niet dat onze club door dit programma wordt misbruikt! We roepen dan ook alle supporters op om niet aan dit programma mee te werken. Medewerking aan dit programma wordt je door je medesupporters niet in dank afgenomen!