POLITIE LEEUWARDEN FAALT ALWEER!

POLITIE LEEUWARDEN FAALT ALWEER!

Fb Img 1567881906393

Nadat politie Leeuwarden eerder door middel van een persbericht liet weten uitsupporters van Cambuur weer te willen begeleiden dit seizoen, lijken ze achter de schermen bezig met het tegenovergestelde. Op 18 augustus spelen we onze eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Telstar en waar de lokale driehoek van Velsen ons van harte welkom wil heten, heeft politie Leeuwarden de ontvangende gemeente dringend verzocht om een verplichte buscombi op te leggen. Een merkwaardig besluit en in onze ogen gebaseerd op helemaal niks. Er hebben zich immers in het verleden nooit incidenten voorgedaan tijdens onderlinge ontmoetingen.

Politie Leeuwarden heeft aangegeven dat wij ons als supporters weer opnieuw moeten bewijzen. Een vreemde uitspraak, omdat er tijdens uitwedstrijden nauwelijks incidenten zijn geweest de afgelopen jaren. Deze beslissing komt voort uit gebeurtenissen rondom thuiswedstrijden, iets wat compleet los staat van het bezoeken van uitwedstrijden.

Er wordt vanuit politie Leeuwarden zeer kortzichtig gedacht en hiervan zijn wij de dupe. Door dit beleid, en doordat de politie totaal niet bereidwillig lijkt, zijn wij bang voor een lang seizoen op het gebied van het bezoeken van uitwedstrijden. Indien politie Leeuwarden zich aan dit standpunt vasthoud dan vrezen wij voor misschien wel de slechtste uitsupportersaantallen in de historie van onze mooie club, omdat er door buscombi’s in combinatie met verre afstanden naar uitwedstrijden en de vrijdagavond weinig supporters tijdig aanwezig kunnen zijn om een uitwedstrijd te kunnen bezoeken. Laten we hopen dat wij het bij het verkeerde eind hebben en politie Leeuwarden snel tot andere gedachten komt, zodat wij weer op enigszins normale wijze uitwedstrijden kunnen bezoeken. Voor zover dat mogelijk is in Nederland…

P.S. er is vrije verkoop voor de thuistribune.