Reactie onmogelijk tijdstip bekerwedstrijd Cambuur – Utrecht

Reactie onmogelijk tijdstip bekerwedstrijd Cambuur – Utrecht

20130914_194516Afgelopen woensdag werd bekend dat de Gemeente Leeuwarden de belangrijke bekerwedstrijd tegen FC Utrecht heeft verboden. Reden hiervan is de opening van het Glazen Huis. Twee grote evenementen op hetzelfde tijdstip in de stad zou volgens onze burgemeester een te groot veiligheidsrisico opleveren.

Vanwege deze reden werd de wedstrijd tegen Utrecht, die woensdag 18 december in de avonduren zou worden afgewerkt, verplaatst naar de middag. De wedstrijd zou gespeeld moeten worden om 15.30. Een voor veel supporters onmogelijk tijdstip. FC Utrecht tekende beroep aan tegen deze belachelijk aanvangstijd. Helaas met tegenvallend ‘succes’. De wedstrijd wordt iets meer dan een uur later afgewerkt, namelijk om 16.45. Dit is voor de meeste supporters natuurlijk geen oplossing.

Supportersclub Cambuur Culture betreurt dit tijdstip. Niet alleen zullen veel supporters van Cambuur en Utrecht deze wedstrijd moeten missen. Ook mist Cambuur het zo belangrijke thuisvoordeel.

Overigens heeft Cambuur in het verleden vaker ‘gewoon’ wedstrijden gespeeld terwijl er in de stad festiviteiten waren. Op 5 mei 2012 speelde Cambuur een thuiswedstrijd voor de Playoffs tegen MVV. Dit terwijl er in de stad diverse evenementen werden georganiseerd. Wij vragen ons af waarom dit nu niet mogelijk is.

Leeuwarden wil een grote stad zijn, echter dan zullen de beleidsbepalers zich daar ook naar moeten gedragen en niet blijven denken als een dorp.