S.C. Cambuur – Jong Ajax: Stop de beloften!

S.C. Cambuur – Jong Ajax: Stop de beloften!

IMG_0753

Vandaag staat de voor Cambuursupporters superbelangrijke wedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Met de nadruk op Cambuursupporters, want of er echte Jong Ajax supporters zijn die het voetbal beleven zoals wij dat doen, wagen wij te betwijfelen. De supporters van “het grote” Ajax kan het weinig schelen wat de uitslag is van deze wedstrijd is. Zolang Ajax 1 maar wint. Bij Jong Ajax is het enige wat er toe doet de ontwikkeling van de spelers. Zo ook voor de meeste Ajaxsupporters. Spelen voor een vaste groep ‘eigen’ en echte supporters doet Jong Ajax, op wellicht enkele tientallen na, niet. Voor ons is de wedstrijd dus wel belangrijk. Cambuur doet het goed in de periode,  we hebben de weg naar boven weer gevonden. 

Wij vinden het diep triest dat een wedstrijd tegen een belofte elftal een loterij is. Wanneer je geluk hebt, tref je een zwak Jong Ajax. Heb je pech, dan kom je spelers tegen met een schat aan (internationale) ervaring. Zo is de naar Jong Ajax verbannen Anwar El Ghazi de laatste weken op schot bij de beloften. Hij wist in vier wedstrijden viermaal het net te vinden. Zo was hij belangrijk met een doelpunt tegen NAC Breda. Een mooie club, met ook zeer trouwe supporters.

IMG_0759Vele duizenden supporters in Breda zullen het afgelopen maand ontzettend hebben gebaald. En hoeveel Amsterdammers zullen een biertje extra hebben gedronken hebben na de 2-1 overwinning tegen het voor Jupiler League begrippen grote NAC Breda?

Eerder dit seizoen moest ook Achilles’29 al met de staart tussen de benen afdruipen, zij verloren mede dankzij 4 doelpunten van Mateo Cassierres (die voor 5,5 miljoen werd opgehaald) met maar liefst 7-1 van de Amsterdammers. Diezelfde Cassierres heeft inmiddels ook al 8 competitiewedstrijden én 8 Europese duels voor het eerste elftal in de benen. En ook 8 voudig international Tim Krul mag al een aantal wedstrijden zijn opwachting maken in de beloften.

Wij spelen vandaag voor de tweede keer dit seizoen tegen een belofteteam. NAC heeft er al twee gehad. Eerder dit seizoen kwam NAC tegen Jong PSV voor niet minder dan 15.000 (!) supporters ook al niet verder dan 1-1. De 0-1 was afkomstig van de van Newcastle United overgekomen Siem de Jong. De international schoot een vrij trap in het net (toegeven zat er mooi in). In onze ogen zijn de Jong-elftallen pure competitievervalsing. Dit seizoen dus al twee keer ten nadele van NAC. Een echte club, die wel supporters heeft die wel geven om het resultaat van hun club.

In de media is een bericht verschenen dat El Ghazi na een maand weer mee mag doen met Ajax 1. NAC had kennelijk pech. Wij hebben nu geluk. Dit boeit ons echter geen fuck. De beloften moeten gewoon uit de competitie! Er is geen supporter blij met deze situatie. Niemand heeft behoefte aan beloften in de Jupiler League. Dit kan toch niet doorgaan zou je zeggen?

Vanavond telt maar 1 ding en dat is zorgen dat we de drie punten in Leeuwarden houden. Als we als supporters vol achter het team gaan staan, dan moet het lukken!

Stop de beloften!