Samenwerking met dkv. Ondenkbaar!

Samenwerking met dkv. Ondenkbaar!

Ons bereikt net het bericht dat Cambuur en dkv serieuze plannen hebben om samen te werken op het gebied van de jeugdopleiding. De bedoeling is om samen met enkele amateurclubs te komen tot een Friese Voetbalacademie. Algemeen directeur Gerald van den Belt zegt positief tegenover de plannen te staan, en assistent-trainer Henk de Jong zegt een eventuele samenwerking zelfs toe te juichen.

Gezegd wordt dat de supporters hun sentimenten maar aan de kant moeten zetten. Henk de Jong maakt de vergelijking met de samenwerking tussen Heracles en FC Twente. Samenwerking was hier ondenkbaar, en ook deze samenwerking is volgens hem uiteindelijk door de supporters geaccepteerd.

Wij zullen een samenwerking met dkv nooit accepteren, op welk gebied dan ook! Cambuur is alles wat dkv niet is. De rivaliteit tussen Cambuur en dkv is totaal niet te vergelijken met rivaliteit tussen Heracles en FC Twente. Na de misser van Van den Belt met betrekking tot ons wapen, blijkt ook hier weer uit dat Van den Belt helemaal NIETS van de Cambuur-cultuur snapt. Wij willen als supporters van Cambuur op geen enkele manier iets met dkv te maken hebben. Een samenwerking tussen Cambuur en dkv is wat ons betreft ondenkbaar!

STAND UP FOR THE CULTURE