Stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van Feyenoord-thuis

Stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van Feyenoord-thuis

Naar wij hebben begrepen zijn vandaag diverse stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van incidenten tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord. Er zijn stadionverboden uitgedeeld vanwege het afsteken van (sier)vuurwerk, daarnaast zijn stadionverboden uitgedeeld in verband met ongeregeldheden op de hoofdtribune.

Als supportersclub keuren wij geweld natuurlijk af. Wel hebben wij begrepen dat sommige stadionverboden wel erg snel zijn opgelegd, voor soms hele kleine ‘vergrijpen’. Een voorbeeld hiervan is dat een stadionverbod is uitgedeeld aan een supporter die een vuurtje gaf aan een supporter die hiermee een rookpotje aanstak. Dit zonder dat eerstgenoemde supporter hiervan op de hoogte was.

Wij hebben begrepen dat in het opgelegde stadionverbod geen beroepsmogelijkheid wordt aangegeven. Dit terwijl wij al eerder bij veiligheidsmanager Sarah Tromp erop hebben aangedrongen dat in het vervolg vermeld zou worden dat beroep aangetekend kan worden bij de Commissie Stadionverboden Cambuur. Wij hebben Sarah Tromp per mail verzocht hier in de toekomst rekening mee te houden. Tevens hebben wij verzocht het hiervoor genoemde stadionverbod voor het geven van een vuurtje in te trekken.

Wanneer je het niet eens bent met het opgelegde stadionverbod, teken dan beroep aan via csc@cambuur.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Cambuur.