Statement Cambuur Culture en MI-Side over het stichtingsbestuur

Statement Cambuur Culture en MI-Side over het stichtingsbestuur

Statement Cambuur Culture en MI-Side over het stichtingsbestuur

Deze week kwam naar buiten dat Ype Smid opnieuw zou worden voorgedragen als voorzitter van de RvC. Direct na dit bericht brak onrust uit.

Een aantal leden van de RvC gaven hun positie op als dit zou gebeuren. Ook binnen het bestuur en andere geledingen van de BVO zagen ze een terugkeer niet zitten. We zijn opgelucht om te vernemen dat Ype Smid gekozen heeft voor wat het beste is voor de club en dat hij afziet van een rol als voorzitter van de RvC.

Cambuur Culture en MI-Side zijn diep teleurgesteld in het stichtingsbestuur. De supporters zijn hierin niet gehoord. Om in de toekomst een dergelijke situatie te voorkomen hebben zowel Cambuur Culture als MI-Side meteen een certificaat bemachtigd. Wij schuiven maandag dan ook direct aan bij de algemene vergadering.

We hebben het stichtingsbestuur gevraagd om aan (virtuele) tafel te gaan. Dit is echter afgewezen en dat terwijl de chaos compleet was. Vanmorgen hebben de supportersgroepen MI-Side en Cambuur Culture om tafel gezeten. Ook de KvC was uitgenodigd maar die vonden het blijkbaar niet belangrijk genoeg om op onze uitnodiging in te gaan. Tijdens dit overleg met betrekking tot het voorzitterschap van de RvC is er contact geweest met Ype Smid. Hij heeft toen zelf aangegeven in het belang van de club de rol van voorzitter niet op zich te nemen.

We kunnen gerust stellen dat het stichtingsbestuur de gevolgen en de reacties compleet heeft onderschat. We verwachten dat het stichtingsbestuur maandag zijn verantwoordelijkheid neemt voor deze chaos en dat alle leden hun positie beschikbaar stellen. De stichting is ten slotte in het leven geroepen om deze chaos te voorkomen.