Tweede editie Cambuur Culture Cup wederom een groot succes!

Tweede editie Cambuur Culture Cup wederom een groot succes!

30-Cambuur Culture Cup 2015 (36)Afgelopen zaterdag vond op Sportpark Lionello de tweede editie van de Cambuur Culture Cup plaats. Hoewel het weer niet bepaald meewerkte werd het een gezellige dag met alles waar een man van houdt. Voetbal, bier en vlees. Team Nuchter ging uiteindelijk als winnaar met de felbegeerde wisselbeker naar huis.

Zestien teams begonnen aan het toernooi. In de groepsfase werd al snel het kaf van het koren gescheiden. De minder talentvolle voetballers konden na de groepsfase doen waar zij vaak meer talent voor hadden, bier drinken.

Een eervolle vermelding voor Team Jezus is hier wel op zijn plaats. Voorgaande editie van de Cambuur Culture Cup wist Team Jezus als enige team niet te scoren. Tegen alle verwachtingen in wist Team Jezus dit keer echter éénmaal het net te vinden. Al snel stond dit doelpunt bekend als ‘het wonder van Sportpark Lionello’.

Na de groepsfase werd het niveau van de wedstrijden merkbaar hoger, zodat ook de voetballiefhebber deze dag toch nog een beetje aan zijn trekken kwam. Team Nuchter en De Leeuwarders wisten uiteindelijk tot de finale van het toernooi door te dringen.

06-Cambuur Culture Cup 2015 (7)Onder toeziend oog van trainer Henk de Jong eindigde de finale na een spannende wedstrijd in een gelijkspel, 0-0. Dit betekende dat het toernooi beslist zou worden door penalties (drie voor elk team). De eerste spelers wisten allen het hoofd koel te houden en schoten beheerst binnen, 1-1. De tweede penalty van Team Nuchter verdween eveneens keurig achter de keeper. De tweede penalty van de Leeuwarders werd minder koel en beheerst binnengeschoten. De keeper van Team Nuchter wist deze redelijk eenvoudig uit de hoek te tikken, 2-1 voor Team Nuchter. De derde penalty in de serie kon direct al de beslissing brengen. De ontlading bij Team Nuchter was groot toen ook deze penalty feilloos werd binnengeschoten. Team Nuchter was kampioen!

Toen na de finale bekend werd dat het juist een van de organisatoren van de Cambuur Culture Cup was die de beslissende penalty miste, staken al snel geruchten op van mogelijke omkoping en corruptie. De vergelijking met de FIFA lag natuurlijk voor de hand. Zeker toen de betreffende persoon lachend en dansend met flink wat biertjes in de kantine werd aangetroffen. Was hij omgekocht met gratis bier? Deze geruchten worden door de organisatie van het toernooi echter in alle toonaarden ontkent.

Z- Cambuur Culture Cup 2015 z(47)Na het toernooi volgde de prijsuitreiking door niemand minder dan Henk de Jong. Hierna werd het toernooi afgesloten met een BBQ en muziek van Ricky.

Supportersclub Cambuur Culture wil de toernooicommissie, vrijwilligers, Lions’66 en sponsoren bedanken voor dit fantastisch verlopen toernooi.

 

Voor het fotoverslag klik HIER.