Uitkaart debacle duurt voort ook volgend seizoen

Uitkaart debacle duurt voort ook volgend seizoen

uitkaart(Brief aan de Kern van Cambuur )

Beste heren van de Kern van Cambuur,

Afgelopen week hebben we jullie een e-mail gestuurd met het verzoek met ons te praten over de uitkaart. In tegenstelling tot de Kern van Cambuur heeft Cambuur Culture zich afgelopen seizoen volledig ingezet om de uitkaart te verbeteren. Ondanks dat jullie weten dat bij ons (juridische) kennis aanwezig is over de uitkaart zijn jullie niet op ons verzoek ingegaan. Wij vinden dit onbegrijpelijk.

Jullie hebben bij ons aangegeven bij andere clubs informatie in te winnen hoe daar met de uitkaart werd omgegaan. Dit terwijl wij eerder verwezen naar FC Twente, waar geen uitkaart meer nodig is voor het bezoek aan uitwedstrijden. Ook AZ kent niet langer een uitkaartverplichting.

Wij hebben telefonisch van jullie begrepen dat het goed mogelijk is dat we het nieuwe seizoen ingaan met de uitkaart in zijn huidige vorm. Wij begrijpen niet dat jullie je daarbij neerleggen. Het lijkt er op dat de mening van de Gemeente & BVO voor jullie belangrijker is dan het reglement veranderen voor de supporters. Ook het eerdere statement wat jullie samen met de BVO uitbrachten ter verdediging van de uitkaart lijkt daarop te wijzen.

leeguitvakinossHet is van essentieel belang dat juist nu al actie wordt ondernomen om versoepelingen door te voeren. Straks is het namelijk weer te laat. Eind juli 2012 zaten wij vlak voor de start van het nieuwe seizoen met de BVO en de KvC om tafel om te praten over het verbeteren van de uitkaart. Ook toen gingen we het nieuwe seizoen in met de oude uitkaartregels. Uiteindelijk is van verbeteringen helemaal niets terechtgekomen.

De Kern van Cambuur is betrokken bij- en medeverantwoordelijk voor de uitkaart. Mocht de uitkaart voor het begin van komend seizoen niet flink verbeterd zijn dan stellen wij de Kern van Cambuur hier volledig verantwoordelijk voor. Wij zullen dit ook heel duidelijk communiceren naar onze achterban.

Groet,

Supportersclub Cambuur Culture