v/d Belt zet eigen supporters in kwaad daglicht

v/d Belt zet eigen supporters in kwaad daglicht

fotoAfgelopen zaterdag speelde Cambuur in Oosterbeek een oefenduel tegen het Griekse PAOK Saloniki. Een van de weinige leuke wedstrijden in de voorbereiding en dus besloten redelijk veel Cambuur supporters om naar Oosterbeek af te reizen. Bij aankomst op het sportpark bleken ook veel Griekse supporters aanwezig te zijn. Een goede zaak. Supporters van beide elftallen komt de sfeer over het algemeen zeker ten goede.

Mooi weer, een biertje en voetbal. Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer op het sportpark. Enkele supporters van Cambuur besloten hun meegenomen spandoek op te hangen achter het goal. Toen zij dit spandoek probeerden op te hangen, enkele meters naast de spandoeken van PAOK, kwamen enkele supporters van PAOK op nogal agressieve wijze verhaal halen. De Grieken gaven aan het niet te accepteren dat vlaggen van Cambuur naast hun doeken werden opgehangen. Vervolgens werd geprobeerd de vlag van de supporters van Cambuur af te pakken. Dit werd niet geaccepteerd en even was het onrustig. Dit kleine brandje was echter snel weer geblust. Voor de rest was er weinig aan de hand.

Onze verbazing was dan ook groot toen wij de Leeuwarder Courant opensloegen. Het voorval van afgelopen zaterdag werd uitvoerig beschreven door een op sensatie beluste journalist. De supporters van Cambuur werden bovendien weer eens neergezet als de schuldige. Van de Leeuwarder Courant zijn wij dit onderhand bijna wel gewend, maar ook onze algemeen directeur Gerald van den Belt deed nog even een duit in het zakje.

Van den Belt werkt rustig mee met het in de grond boren van zijn eigen trouwe supporters en heeft het zelfs over agressieve fans die “een voortdurende bedreiging voor Cambuur vormen”. Naar onze mening wordt hiermee door Van den Belt van een mug een olifant gemaakt. Er gebeurde nagenoeg niks afgelopen zaterdag. Een incident kan het niet eens genoemd worden.

Het wordt tijd dat Gerald van den Belt eens nadenkt voor dat hij wat in de media roept. De Cambuursupporter heeft al vaak de schijn tegen. Daar helpen dit soort uitspraken van onze algemeen directeur zeker niet bij. Wij vragen ons af wie de club meer geschaad heeft. De supporters die hun vlag niet lieten jatten, of onze algemeen directeur die meewerkt aan een sensatieverhaal en openlijk zijn eigen supporters afvalt..