Versoepeling uitbeleid: biertjes in de bus

Versoepeling uitbeleid: biertjes in de bus

Vandaag heeft de BVO bekend gemaakt dat supporters die per bus naar een uitwedstrijd afreizen voortaan ook op de heenweg een biertje mogen drinken. Reden van de versoepeling van het uitbeleid is het goede gedrag van onze supporters bij de georganiseerde busreisen naar uitwedstrijden. De afgelopen jaren zijn er niet of nauwelijks incidenten geweest. Het aantal biertjes dat  op de heenweg mag worden genuttigd is beperkt tot twee bier per persoon. Op vertoon van legitimatie zijn de biertjes in de bus verkrijgbaar voor € 1,50.

Cambuur-Culture-Magazine-1.pdfSupportersclub Cambuur Culture is blij met het besluit van de BVO. Wij maken ons al langer hard voor soepelere regelgeving rondom uitwedstrijden, waarbij onder meer het bierverbod ons een doorn in het oog was . Uit ons onderzoek naar vervoersvoorwaarden bij andere clubs bleek bovendien dat bij andere clubs een biertje in de bus in de meeste gevallen wel gewoon was toegestaan.

De afgelopen weken heeft Cambuur Culture meerdere malen overleg gevoerd met Ard de Graaf en Sarah Tromp, onder meer over het uitbeleid. Ook onze nieuwe supporterscoördinator Zoltan Szomoru was bij deze gesprekken aanwezig. Deze gesprekken zijn zeer positief verlopen en dit is het eerste resultaat. Cambuur lijkt bovendien op termijn open te staan voor meer versoepelingen in het uitbeleid. Dit is natuurlijk een zeer positieve ontwikkeling.

Sinds het vertrek van Maas en Van der Vegt wisten we in 1 week twee keer te winnen. Wij hopen deze lijn komende zondag in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven door te kunnen zetten. Cambuur zal hierbij gesteund worden door ruim 300 meereizende supporters, waaronder een bus van Cambuur Culture. Aan ons zal het niet liggen!

Proost en op naar de drie punten!