Versoepelingen uitwedstrijden, een stap in de goede richting!

Versoepelingen uitwedstrijden, een stap in de goede richting!

382160713 18363607465068612 3349335919253170769 N

De afgelopen weken heeft Cambuur Culture haar ingezet om reisversoepelingen te realiseren rondom uitwedstrijden. De eerste drie wedstrijden heeft politie Leeuwarden ons zonder reden buscombi’s opgelegd. Iets wat niet goed valt bij onze achterban en dat is ook terug te zien in het aantal uitsupporters. Sinds kort mogen wij als supportersvereniging aanschuiven bij de veiligheidsoverleggen welke plaats vinden voor elke (uit)wedstrijd. Hier schuiven onder andere de clubs, politie en gemeentes bij aan. Tijdens deze vooroverleggen hebben zowel Cambuur Culture als de verantwoordelijken bij Cambuur hun ongenoegen geuit over de nutteloze buscombi’s tegenover politie en gemeente.

Voor de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht had politie Leeuwarden al een positief advies gegeven aan de lokale driehoek van Utrecht, maar in dit geval kwam de beslissing vanuit Utrecht om een buscombi op te leggen. Voor de komende uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zijn de reisvoorwaarden eindelijk een stukje versoepeld en mogen er, naast de buscombi, 30 auto’s en een partybus afreizen.

Kortom er wordt achter de schermen hard gewerkt door zowel Cambuur Culture als Cambuur om de vervoersvoorwaarden te verbeteren. Wij blijven aanschuiven bij deze vooroverleggen en ons steentje bijdragen om de supportersbelangen te behartigen. De afspraak is dat wanneer de uitwedstrijden zonder problemen verlopen er meer versoepelingen worden toegepast. Het enige wat wij als supporters dus kunnen doen, is de lokale driehoeken geen reden geven om buscombi’s op te leggen. Zodat we weer met goed gevulde uitvakken het land door kunnen reizen.