Wat er mis is met het uitbeleid deel 1; uitkaartverplichting bij verplichte buscombi

Wat er mis is met het uitbeleid deel 1; uitkaartverplichting bij verplichte buscombi

DScreenshot 1 Vervallen uitkaarte uitkaart is ingevoerd om het supporters van Cambuur makkelijker te maken uitwedstrijden te bezoeken. Op 3 augustus 2012 heeft Supportersclub Cambuur Culture met Keimpe Vellinga en de Kern van Cambuur dan ook de afspraak gemaakt de uitkaartverplichting af te schaffen bij verplichte buscombi’s. Go Ahead Eagles-uit zou de laatste buscombi zijn met uitkaartverplichting. Zoals hier valt te lezen.
Deze afspraak werd door de BVO niet nagekomen. Voor de buscombi naar Sparta-uit gold wederom een uitkaartverplichting. Nadat Cambuur Culture hier fel tegen in verweer kwam , werd de uitkaartverplichting bij buscombi’s alsnog  per direct afgeschaft. Ook de Gemeente Leeuwarden is akkoord gegaan met het afschaffen van de uitkaart bij buscombi’s.

De belofte de uitkaartverplichting bij buscombi’s af te schaffen is met ingang van dit seizoen wederom (!) gebroken..

Veel supporters hebben hun principes tegen de uitkaart opzij gezet. Vooral omdat zij na 13 jaar de derby tegen dkv bij willen wonen. Begrijpelijk. Er is echter nog steeds een grote groep supporters die aan hun principes vasthoudt. Deze supporters wordt de derby tegen dkv door de neus geboord. Dit terwijl het vervallen van de uitkaartverplichting bij buscombi’s al vorig seizoen “per direct” was doorgevoerd.

De uitkaart was toch bedoeld vóór de supporters? Zij wordt nu juist tégen de supporters gebruikt..